Kawasaki Ultra 310R

Áttekintés

Megy, mint egy superbike... a vízen

Az ULTRA 310R új jövevény a KAWASAKI Jet Ski palettáján. Ez a sportmodell egy vadonatúj 18 fokozatú kormányrúddal, és sportülésekkel van felszerelve - mindkettő a kemény sportos használatot hivatott elősegíteni. Lime zöld és fekete színek, valamint sportos grafika adja az ULTRA 310R versenyre termett imázsát, ami méltó a sportos teljesítményhez.

Kawasaki Intelligens Kormányzás(KSS)/Intelligens Tanulási Mód (SLO)

A KSS kiegészítő kormányrendszert arra terveztük, hogy segítse a kezdő vezetőket a jet ski kormányzásának és manővezerésének megtanulásában. Tapasztalt vezetők valószínűleg tudomást sem fognak venni erről a rendszerről. Az SLO mód az új vezetők számára teszi lehetővé a Jet Ski kezelésének megtanulását alacsonyabb sebesség mellett még mielőtt szabadjára engednék a feltöltött motor teljes erejét. Két külön kulcs (egyik az SLO módra, másik a teljes erőt használó üzemmódra) könnyíti meg a kezelő számára, hogy mindig tudja éppen melyik üzemmódot használja.

Elektromos finomhangoló rendszer

Ez a kényelmet növelő rendszer a vízsugár fúvóka állásszögének elektronikus szabályozását teszi lehetővé (fokozatmentesen +/- 8 fokig) megkönnyítve ezzel a vezető számára a hajótest helyzetének különböző vízfelszínekhez és vezetői stílusokhoz való igazítását. Nagy hullámoknál a vízsugarat felfelé irányítva megemeli az orrt és ezzel ellentétben nyugodt vízen a sugarat lefelé irányítva leengedi az orrt a minél stabilabb kanyarodás érdekében.

18 pozíciójú kormányrúd

Az oszlop stílusú kormányrúd hasonló a KAWASAKI motokrossz zászlóshajóján, a KX450F-en találhatóhoz bár ez a rúd még nagyobb állíthatósággal bír. A kormányrúd pozíciója magasságban, előre és hátrafelé is állítható összesen 12 helyzetbe illetve 18-ba ha az opcionális kormányrúd tartó fel van szerelve.

Teljes mértékben digitális műszerezettség

A teljes mértékben digitális műszerezettség egyetlen, könnyen leolvasható LCD képernyőn alapul. A módosított kivitel magasabb minőségi imázst sugároz és egyes jellemzők jobb láthatóságát eredményezi.

Elektronikus fojtószelepek

A motor masszív teljesítményét elektronikus fojtószelepek szabályozzák hatékonyan. Segítségükkel a motor finom, pontos vezérlése is lehetséges és ez megkönnyíti az üzemmódok közti váltást.

Egy érintéses 5 mph üzemmód

Ez az üzemmód a hullámok keltését nem engedélyező területen történő haladáskor szabályozza a motor teljesítményét, 5 mph (8 km/h) sebességben korlátozva a tempót.

Tengeri 1,498 cm3 soros négyhengeres

Az ULTRA 310 modelleket lélegzetelállító gyorsulással meghajtó, feltöltővel és közteshűtővel ellátott 1,498 cm3 soros négyhengeres hajómotor jóval nagyobb teljesítményt szolgáltat mint a vele megegyező űrméretű szívómotor. Ez nagyrészt a TVS feltöltő használatának köszönhető amely már alacsony fordulaton, szinte alapjárattól erős gyorsulást eredményező teljesítményt szolgáltat. A motor hatékonyságát növelő számos változtatás - pl. a mechanikus veszteségek csökkentése - a motor teljesítményét 221 W-ra (300 LE) növelte.

Sport ülés

Az ULTRA 310R-t egy új sport üléssel szereltük fel amely kifejezetten a kemény sportos tempóra lett tervezve. Az ülés mérsékelt kontúrja megtámasztja a vezető csípőjét és kiemelkedő támaszt nyújt a test alsó részének.

Könnyű hajótest

Ugyanúgy mint elődje, a mély V alakot formázó hajótest nagy dőlésszögű, motorkerékpárra emlékeztető kanyarodást tesz lehetővé. Ezzel csökken az oldalirányból ható nehézségi gyorsulás és a vezető jobban a vezetésre tud figyelni. A hajótest aljának ideális, 22,5 fokos V alakja megakadályozza a hajótest kicsúszását éles kanyarban. Ennek eredményeként az ULTRA 310 sorozat modelljei azokkal a semleges viselkedéssel és kanyarodási jellemzőkkel rendekeznek,amelyekről a KAWASAKI Jet Ski-k régóta híresek.

Műszaki adatok

Motor

Motor típus Vízhűtéses, 4-ütemű soros négyhengeres
Lökettérfogat 1,498 cm3
Furat x Löket 83 x 69.2 mm
Kompresszióarány 8.2:1
Szelepvezérlés DOHC, 16-szelepes
Üzemanyagrendszer Üzemanyag-befecskendezés: O60 mm x 1
Gyújtás Digitális
Indítás Elektromos

Teljesítmény

Maximális teljesítmény (EU Spec) 221 kW {300 LE} / 8,000-es fordulaton
Maximális nyomaték (EU Spec) 277 N•m {28.2 kgf•m} / 6,000-es fordulaton

Méretek

H x Sz x M 3,370 x 1,195 x 1,155 mm
Üzemanyag mennyiség 78 liter
Menetkész tömeg 475 kg

Kapcsolat

Érdeklődik a jármű iránt? Kipróbálná?

Kérjen ingyenes visszahívást,
vagy hívjon minket a +36 1 7766 500-as telefonszámon!


Visszahívjuk?

+36

* A megadott telefonszámot nem használjuk fel későbbi, marketing célú megkeresésre.